Burada mutluluk ve sağlık var...

Eşlerin İnternet Bağımlılığı Mutsuzluk Getiriyor

Unknown TARAFINDAN YAZILDI 25 Eylül 2014 Perşembe 3 yorum

   Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda daha çok yer almaya başlayan internet her geçen gün bizleri kendine esir etmekte ve bizi gündelik hayattan uzaklaştırmaktadır. Özellikle eşlerin internette  fazla vakit geçirmeleri evlilikte problemler meydana getirmekte ve aile hayatının mutsuzluk kapılarını aralamaktadır. 

  Araştırmalarım ve gözlemlerim doğrultusunda edindiğim bilgiler bir grup eşler bu durumdan şikayetçi iken diğer grup memnun görünmektedir.

  Şikayetçi olan eşler:
-Eşim benimle ilgilenmiyor, acaba eşim beni internette bir başkasıyla mı aldatıyor?
-İkinci plana atılıyorum
-Beni bilgisayarın başındayken hizmetçi gibi kullanıyor
-Kendimi değersiz hissediyorum
-Eşim evdeki sorumluluklarını yerine getirmiyor, çocuklarla ilgilenmiyor

derken


  bu durumdan memnun olan grup:  
-Dışarıda arkadaşları ile vakit geçireceğine evde bilgisayarın başında vakit  geçirmesi daha iyidir.
-Eşimle birlikte oyun oynuyoruz ve bu çok keyifli oluyor.
-Bilgisayar başında vakit geçirmesi en doğal hakkı, stres atıyor.
-Eşim bilgisayarın başındayken işlerime daha az karışıyor.

şeklinde yorumlarda bulunabiliyor.

 Hangi nedenle olursa olsun bilgisayar başında fazla vakit geçirmek aile hayatı açısından kabul edilebilir olmadığı gibi bizi gündelik hayattan uzaklaştırıp, sosyal ilişkilerimizde, ev hayatımızda, iş hayatımızda ciddi problemlerle karşı karşıya bırakabilmektedir. Bu problemlerin en önemlilerinden biri eşlerin birbirlerinden uzaklaşması ve zamanla tamamen kopma aşamasına gelmesidir. Sanal dünyada fazla vakit geçiren eşler birbirleri ile iletişim kurmakta zorlanmakta, birbirlerini anlayamadıkları gerekçesiyle farklı ilişkilere yönelebilmekte ve bu durum boşanmalara kadar varabilmektedir.

   

Eşiniz ne zaman bilgisayar bağımlısı sayılır?

 Bu sorunun cevabı aslında çok nettir. Mesleği gereği interneti çok kullananlar dışında eğer kişi gündelik hayatı aksatacak, sorumluluklarını yerine getiremeyecek, sosyal ve aile ilişkilerinde problem yaratacak kadar bilgisayar başında vakit geçiriyorsa bağımlı demektir.

Eşler internet bağımlılığından nasıl kurtulabilir?

  Eşler ilk önce internet bağımlısı olduğunun farkında olmalı ve bu durumu kabullenmelidir. Sonrasında konu hakkında karşılıklı konuşarak sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmelidir. İnternet bağımlılığının arkasında sizin tahmin edemediğiniz nedenler olabilir. Yalnızlık hissi, hastalık derecesinde oyun oynama isteği, aldatma güdüsü, aşırı şekilde bilgi araştırma isteği, video izleme bağımlılığı gibi daha bir çok örnek verebiliriz. Burada önemli olan, konu hakkında karşılıklı konuşma girişimi başarısız olursa bireylerin sabırlı davranması ve karşı tarafı baskı altına almamasıdır aksi taktirde kişi bağımlılık derecesini arttırabilir ve mutsuzluğa yol açabilecek davranışlar sergileyebilir. Son olarak internet bağımlılığı herkese göre farklı nedenlere dayanabileceğinden tek bir çözüm yöntemi üzerinde yoğunlaşmak doğru değildir.  Sorun birlikte çözülemiyor ise ya da eşlerden sadece birinin çaba göstermesi yeterli gelmiyorsa internet bağımlısı olan eş mutlaka ikna edilmeli ve uzman bir doktordan destek alınmalıdır.




3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok doğru. internet sonsuz bir bilgi birikimi ve bu birikimi paylaşım ortamı. amacının dışında kullanılırsa vay halimize:)

Unknown dedi ki...

https://plus.google.com/106788163282922799910

Nezaha dedi ki...

İnanır mısınız benim eşimde bilgisayarın başından hiç kalkmıyor ne yapsam da ona engel olmayı başaramadım.

Yorum Gönder

''Mutlu Endam'' sitesini faydalı buluyorsanız destek olmak için yazılara yorum bırakabilir yazıyı beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...