Burada mutluluk ve sağlık var...

En İyi Diyet...

Unknown TARAFINDAN YAZILDI 11 Eylül 2014 Perşembe 2 yorum



  Fazla kilolar... Birçoğumuzun kurtulmak istediği yağ kütleleri... Ne kadar mutsuz edebiliyor bizleri değil mi? Bazen hayatın anlamını değiştiriyor bazen de kelimelerin sözlükteki karşılıklarını... Aynalar, en büyük düşman; kıyafetlerse fazlalıklarımızı gizleyen bez parçaları... Yemek, vazgeçmeye çalıştığımız bir sevgili, aşk ise birçok kişinin karşısına çıkmasını beklediği bir ''an'' iken sadece içinde kendimizin oynadığını hayal ettiğimiz bir film sahnesi.... 
  Birçok planımız vardır zayıflamayla ilgili. Televizyonda veya dergilerde zayıf bir manken gördüğümüzde hemen  Google'da ''kilo vermenin yolları'' diye aratırız veya bir sporcu gördüğümüzde  klavyemiz ''fitness salonları''  diye tuşlanır. Birçok insanın bu psikolojiyi yaşarken kendine çareler arıyor olması kadar doğal bir sonuç yoktur elbette ama bilinçsizce yapılan bu  araştırmalar kimi zaman geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir.

Bilinçli hareket edin!


    Günümüzün global sorunu ''fazla kilolar'' her geçen gün artmakta , insanların ruhsal ve sağlık sorunu yaşamasına neden olmaktadır. Durum böyle olunca bir taraftan diyetisyenler zayıflama ile ilgili önerilerde bulunurken diğer taraftan pazarlama firmaları zayıflama ürünlerini bize nasıl pazarlayabileceklerinin matematiğini yapmaktadır.
Birbirleriyle savaşan bu iki uzman grubunun arasında kalanlar ise fazla kilo  sorunu yaşayan bizler oluyoruz .Her gün gazetelerden, haberlerden zayıflama ile ilgili yüzlerce diyet listeleriyle zayıflama ürünlerinin reklamlarıyla karşılaşıyoruz. Ducan diyetinden tutun Pamela Anderson diyetine kadar  herkese uygun olmayan birçok diyet listesi tavsiye ediyorlar. Dolayısıyla kafası karışan bizler birini uygulamaya başlarken diğerine geçiyoruz ve sonuç başarısız bir diyet ve sağlık sorunları.... Sonrasında aklımız daha çok karışıyor ve diyet yapmaktan vazgeçip doğal bir yöntem olmayan zayıflama ürünlerine yönelebiliyoruz. O da sonuç vermeyince düzensiz ve aşırı yeme alışkanlığı yine bizim kabusumuz olmaya devam ediyor. Fazla kilo problemi yaşayan insanlara yönelik bu girişimler elbette kötülenecek bir durum değil fakat gözden kaçan çok önemli bir konu var ki o da kilo vermenin aslında kişisel bir eylem olduğu ve her diyet programının bize uygun olmadığıdır. Daha bilinçli olabilmemiz adına konu ile ilgili siz değerli okuyuculara bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum:


  • Kilo vermeye internetten, televizyondan veya dergilerden bulduğunuz rastgele diyet listeleri ile başlamayın.
  • Kilo vermek için sizi aç bırakan diyetlerden uzak durun.Bu zayıflama yöntemleri size ileride hem fazla kilo hem de sağlık sorunları olarak geri dönebilir.
  • Bilmediğiniz veya size tavsiye edilen  zayıflama ürünlerine yönelmeyin.
  • Kendinizi uygun olmayan spor programlarından uzak durun.Yoksa hayat kalitenizi düşüren rahatsızlıklar ya da  sakatlıklar yaşayabilirsiniz.
  • Zayıflama ürünü reklamı yapan her doktorun reklamlarına inanmayın(doktorların videolarını kullanarak sahte reklam veren bir çok firma var,bu durumdan doktorlar da mağdur olabilmektedir)
  • Kendinizi kimseyle kıyaslamamayı  öğrenin(bu durum sizde alışkanlık yapar,ve reklamlarda gördüğünüz kişiler sizi etki altına alabilir)
          ve son olarak:

      Kendiniz bir diyet uygulayamıyorsanız mutlaka  bir diyetisyene başvurun,diyetisyenler bu işte uzman kişilerdir ve size en doğru diyet programını hazırlayarak sağlıklı kilo vermeniz için eğitim almışlardır.


                                                                     anasayfa
  

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ah bir spor yapabilen millet olsak herşey güzel olacak ama akşama kadar çalış git bide spor yap:)) hiç bize göre değil:)) saygılar...

Unknown dedi ki...

Spor yapmamak için sürekli bahaneler bulduğumuzu düşünüyorum. Bence ilk önce sporun bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamalı ve spora hayatımızda daha çok yer vermek için çaba göstermeliyiz. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Saygılar

Yorum Gönder

''Mutlu Endam'' sitesini faydalı buluyorsanız destek olmak için yazılara yorum bırakabilir yazıyı beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...