Ne zaman güleriz? Fıkralar dinlediğimizde, komik görseller gördüğümüzde, birilerinin sakarlık yapması durumunda,sıradışı sesler duyduğumuzda, mutlu anlar yaşadığımızda bazen de en kötü günlerimizde... daha bir çok örnek sıralayabiliriz ama zamana göre farklılıklar gösteren gülme davranışı toplumdan
topluma değişse de aslında bireysel bir eylemdir ve bulaşıcıdır.
Gülme hastalığı nasıl bulaşır?
Biz gülerken fark etmesek de komik zannettiğimiz olaylara güldüğümüzü düşünürüz. Oysa ki olayı komikleştiren insanın kendisidir. Yani gülme eylemi herhangi bir olay olmadığı durumlarda bile gerçekleşebilen bir davranıştır. Sadece birbirimize bakıp güldüğümüz zamanlar çok olmuştur. Bu çerçevede düşünürsek gülmeyi, virüs gibi yayılan ve bulaşan bir hastalık olarak düşünebiliriz. Lütfen toplumsal bir deney olan bu videoyu izleyiniz, göreceksiniz ki siz bile videoyu izlerken bu deneyin bir parçası olacaksınız.
Dikkat,gülme hastalığı dünyaya bulaşıyor!!!
İletişim araçlarının günümüzde hızla gelişme göstermesi dünyadaki insanların birbirlerini daha yakından tanımasını ve hızla iletişime geçmesini kolaylaştırmaktadır. Sosyal ağlar, televizyon ve radyo bunların başlıca örneklerindendir. Teknolojinin bu kadar gelişmesi artık gülme kültürünün sınırlarını genişletmiş ve dünyaya bulaşmıştır. Toplumlar arasındaki gülme kültüründeki farklılıklar da hızla kalkmaya başlamıştır. İş hayatı, sorumluluklar ve günlük stresin dünya çapında kronik şekilde artmasına karşılık gülme hastalığının da hızla yayılıyor olması teknolojinin bize sağladığı faydalardandır. Bu bulaşıcı hastalığın tüm dünyayı sarmasını ve sizin de bu hastalığın bir parçası olmanızı ümit ediyorum.
Gülmek bu kadar bulaşıcıyken biz neden gülmüyoruz?
Her gün sabah uyandığınızda güne gülerek başlamanızı söylesem bunu yapabilir misiniz? Bir çok uzman belirli tavsiyelerde bulunmuştur elbette. Bir çok madde halinde size bunları nasıl yapabileceğiniz anlatılmıştır. Bu maddeleri hep okuruz ama nedense hiç akılda kalıcı olmazlar. Bir anlık bir hevesle başladığımız gülme terapisini bir kaç gün sonra rafa kaldırmışızdır. Ama ben size her gün gülmeniz için maddeler sıralamayacağım.
Siz de gülme hastalığının bir parçası olmak ister misiniz?
Sizinle bir oyun oynayalım. gülmeyi bir silah olarak görün ve karşınızdaki kişileri birer düşman. Her gün sabah uyandığınız andan itibaren ilk gördüğünüz kişiden başlayıp onları silahınızı kullanarak güldürmeye çalışın. Her güldürdüğünüz kişi size bu oyunda bir puan olarak geri dönsün. Sonunda siz de gülme hastalığına yakalandığınızda oyunu kazanmış olacaksınız. Her gün kazandığınız bu oyun sizin mutluluğunuza mutluluk katacağı gibi çevrenizdeki insanları da mutlu edecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder
''Mutlu Endam'' sitesini faydalı buluyorsanız destek olmak için yazılara yorum bırakabilir yazıyı beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.