Burada mutluluk ve sağlık var...

Bu Meyveler Mutlu Ediyor

Unknown TARAFINDAN YAZILDI 28 Ağustos 2014 Perşembe 0 yorum

MUZ

Muz içerisinde barındırdığı B1, B2, C, A ve E vitaminlerinin yanında, demir, potasyum, fosfor, kalsiyum sodyum ve iyot açısından da zengin bir meyvedir. İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonumuzun normal seviyede kalmasına yardımcı olur ve aynı zamanda kemiklerimizin güçlenmesini destekler. Muz, beyin hücrelerinin iletişim sağlamasını desteklerken aynı zamanda vücudumuzda bulunan serotonin hormonunun salgılanmasına da yardımcı olur. Güzel kokusuyla bize nefis  bir lezzet sunan bu güzel meyveyi mutsuz olduğunuz anlarda keyifle tüketebilirsiniz.

ÇİLEK

   C vitamini deposu olan bu kırmızı meyve kendimizi  daha genç ve dinamik hissetmemizi sağlar. Sakinleştirici etkisiyle depresyon riskine karşı  bizi korur. Mutluluk hormonlarımızın harekete geçmesine yardımcı olan çilek, aynı zamanda dişlerimizi beyazlatıcı bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir. Rengi, kokusu ve şekliyle görsel bir şölen sunan bu meyveyi alışverişe çıktığınızda sepetinize koymanızı tavsiye ederim.

                                         ÜZÜM


Güçlü bir anti-oksidan özelliğine sahip olan üzüm aynı zamanda kan yapıcı özelliği ile de öne çıkan meyvelerdendir. Siyah üzüm, kabuğunda barındırdığı Resveratrol maddesi ile aynı zamanda kanseri önleme özelliğine sahiptir. Damar sertliğine karşı güçlü bir silah olan üzüm aynı zamanda kurutulmuş haliyle de  tüketildiğinde kansızlığa iyi gelmektedir. İnsana dinçlik veren bu meyveyi tüketmeniz hem sağlınız hem de mutluluğunuz açısından son derece fayda sağlamaktadır.


PORTAKAL

   Turuncu rengiyle bizi kendine çekmeyi her zaman başaran portakal, bize gerekli olan C ve B vitaminlerini almamıza yardımcı oluyor. İçinde barındırdığı bu vitaminlerle gün içerisinde yediğimiz bir portakal gün boyu zinde kalmamıza sağlıyor. Soğuk algınlığının vazgeçilmez meyvesi  kanın temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda karaciğerin sağlıklı çalışmasına da iyi gelmektedir. Hazmı kolaylaştıran bu dost yiyeceği dilerseniz reçel şeklinde ya da suyunu sıkarak tüketebilirsiniz. Mutluluk kaynağı olan portakalı afiyetle yiyiniz..


                                                              anasayfa



0 yorum:

Yorum Gönder

''Mutlu Endam'' sitesini faydalı buluyorsanız destek olmak için yazılara yorum bırakabilir yazıyı beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...