Rengiyle sofralarımıza güzellik katan bu mucizevi yiyecek kış aylarında pazar sepetimizde mutlaka bulundurmamız gerekenler arasında. Söz konusu bitki kırmızı pancarın faydalarını bilmiyorsanız veya tadını beğenmediğiniz için yemiyorsanız o zaman bu yazıyı mutlaka okumalısınız.
Kırmızı Pancarın Faydaları
Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kırmızı pancar vitamin deposu olarak A, B, C, P vitaminlerini ve magnezyum, demir, kalsiyum, fosfor gibi mineralleri içermektedir. Aynı zamanda yüksek bir antioksidan olan kırmızı pancar kanser başta olmak üzere daha bir çok derdin dermanıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına büyük katkısı olan kırmızı pancar mide ve bağırsakları da güçlendirmektedir. Diğer bir faydası ise havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılarak içildiğinde kanımızdaki alyuvar sayısını yükseltmesi ile kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı olması ve kişiye dinçlik sağlamasıdır.
Uzmanlar kırmızı pancarın suda kaynatıldıktan sonra günde bir bardak içilmesi durumunda tansiyonu düzenlediğini vurgulamaktadır. Bu mucizevi bitkini diğer bir özelliği ise karaciğeri düzenli çalıştırması nedeniyle şeker hastalığını önlemeye yardımcı olmasıdır. (Dikkat: Şeker hastalığını önlenmesinde etkilidir fakat içerisinde şeker barındırdığı için şeker hastaları tüketmemeli veya tüketmeden önce uzman bir doktora danışmalıdır) Kırmızı pancar kaynatılarak tüketildiğinde idrar yollarını açıcı ve idrar sökücü bir etkiye sahiptir.
Faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin seyreltilmeden içilmesi önerilmemektedir. Elma suyu, havuç suyu veya farklı bir karışımla yar yarıya seyreltilerek içilmesi daha doğru bir tercih olacaktır.
Kırmızı Pancar İle Yapılabilecek Bir Kaç Tarif
Malzemeler:
- 3 adet orta boy kırmızı pancar
- 6 diş sarımsak
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz)
- su
Hazırlanışı:
İlk önce pancarlar yıkanır, kabukları soyulur daha sonra resimdeki gibi dilimlenerek düdüklü tencereye alınır, üzerine 1 parmak geçinceye kadar su ilave edilir, 10 dk düdüklü tencerede haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Sonra ayrı bir kapta sarımsaklar( ikiye bölünmüş şekilde), tuz, sirke karıştırılarak haşlanmış pancarlar suyuyla birlikte üzerine ilave edilir. Buzdolabında bir hafta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Pancar Salatası Tarifi
Malzemeler:
Hazırlanışı:
İlk önce pancarlar soyulur daha sonra dörde bölünen pancarlar tencereye alınır ve üzerini çok fazla geçmeyecek şekilde su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan pancarlar rendelenir ve fazla olan suyu sıkılır ( çok sulanma ihtimaline karşın suyu iyice sıkılmalıdır) Diğer taraftan mayonez, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsak yoğurtla birlikte iyice çırpılır. En son pancarları üzerine koyup iyice harmanladıktan sonra servis tabağımıza alınıp servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
''Mutlu Endam'' sitesini faydalı buluyorsanız destek olmak için yazılara yorum bırakabilir yazıyı beğenebilir ve paylaşabilirsiniz.